2032

El fred com cada dia és intens i sols estan a octubre, la mare diu que hauran d’anar a tallar més llenya per escalfar-se i cuinar, que amb la que tenen no arribaran ni a final d’any.

Els nens agafen un trineu fet artesanalment que els va la mar de bé per arribar a l´escola, més aviat i sobretot més segurs. A fora un termòmetre marca -28 graus centígrads. El Biel i l’Aina  han d’anar a l´escola, aquest és un privilegi que pocs infants tenen ja. A les ciutats la majoria de gent ha fugit per manca de recursos d’aliment, d’escalf , de serveis essencials com la llum, el telèfon, el gas o el aigua. Els poblets tenen més sort,  amb hivernacles fets com poden cullen encara, verdures i patates i aconsegueixen criar  alguna gallina i fins algun  porc. Fa cinc anys que el gran meteorit va impactar a la terra matant gent i animals , els virus també van fer de les seves i la població mundial s’ha reduït a menys d´una quarta part de la que hi havia a les primeres dècades dels segle XXI. D’electricitat quasi no en tenen mai, i per culpa de les temperatures tan baixes,   la majoria d´animals s´han extingit entre altres raons perquè  les aigües estan  contaminades

Aquest 2032 que aviat acabarà, , els pares i l’àvia  els han dit  que tenen una gran sort de viure enmig del bosc a  la Catalunya Central, al que havia estat terme de Sant Feliu Sasserra;  al Pirineu les temperatures poden esdevenir de -50,   en aquest temps , allà és quasi inviable tota forma de vida. A l’ensems,   tenen la gran sort que a l’àvia li agradessin tant els llibres, ja que així podran adquirir cultura.

En Biel i l’Aina que mai han vist res més , queden admirats amb les boniques fotografies dels llibres i es diuen que tristament ells no ho veuran mai. A l´escola una senyora que va estudiar per mestre els ensenya a llegir escriure i a tot el que bonament pot, encara que els alumnes son  diverses edats i procedències . Els més grans els parlen de Nadal i Tions on les joguines anaven a dojo , així i tot com que són nens es conformen rient  i jugant.

Per Nadal, amb guarniments fets per ells mateixos, faran l’arbre .

L’Aina que és una mica més gran li diu a en Biel, que algun joguet tindran.

Montserrat Vilaró Berenguer

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.