EL PARE NOEL ÉS UN BON JAN?

Els americans associen  al Pare Noel amb el Partit República, per tant, més enllà de retòrica pel·lícuera , no és gaire amic del negres, o afroamericans, ni dels que venen de l’Amèrica del Sud , la Xina ,… , de fet en bona part de de la seva “ filmografia”  NOMÉS o PRINCIPALMENT fa miracles per a WASP, acrònim en anglès de « blanc , anglosaxó i protestant ».

 

La representació moderna de Pare Noel com un home (o gnom) gros i alegre, vestint una jaqueta i calces vermelles, amb punys i coll blancs; i cinturó i botes negres, es va fer popular als Estats Units el segle XIX  a causa de la influència significativa del caricaturista i dibuixant polític Thomas Nast.

Ja al segle xx, l’empresa Coca-Cola va encarregar al pintor Haddon Sundblom (Muskegon, Michigan ,  22 juny 1899  + Chicago, Illinois,  10 març 1976 ) que remodelés la figura de Santa Claus/Pare Noel per a fer-lo més humà i creïble. Aquesta versió data de 1931. No obstant això, en aquest punt, cal aclarir que és solament una llegenda urbana la creença que el color vermell i blanc de Santa Claus tingui el seu origen com tal, encara que sigui més popularitzat a través d’anuncis publicitaris que la marca Coca-Cola va començar a fer a partir de 1931.

Aquesta imatge ha estat mantinguda i reforçada a través de cançons, de la ràdio, la televisió i de pel·lícules.

Arribava al REINO DE ESPAÑA en bona part per l’estultícia de les elits polítiques  monolingües, que no volen donar la sensació urbi et orbe de que ho son.

Li està costant eliminar alguns costums “nacionals” com el Tió de Catalunya, tot i comptar amb la col·laboració de la “societat armada” que malgrat ser minoritària en termes demogràfics, concentra  bona part dels  “poders”, que altrament MAI han estat separats.

Algú fins i tot, diu haver-lo vist, entrant subreptíciament en alguns edificis en els que posteriorment s’ha identificat un brot de Covid.19

Aquesta brama va circular en els primers mesos de la pandèmia, ara sindèmia, respecte de determinats col·lectius que accedien a les Residències de gent gran.  Només Déu sap que hi ha de veritat en tot això.

No tinc clar que l’amic de Donald John Trump (Queens, 14 de juny de 1946) sigui un bon jan, del que no tinc cap dubte  però, és de que el 45 President dels EEUU no ho és.

Intenteu sobreviure aquest Nadal.

 

 

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.