Simon Wiesenthal (Buczacz (ara, Búchach, Ucrania), 31 de desembre de 1908-Viena, Àustria, 20 de setembre de 2005) , sobrevivent dels camps de l’horror nazi, dedicar la seva vida a identificar als criminals alemanys i lliurar-los a la justícia, no hi ha però, cap evidencia de que fes el mateix amb la Judendienstordnung o Policia Jueva (també anomenats “ODmans”) les forces policials jueves que funcionaven dins de l’entramat dels diferents guetos organitzats pels alemanys i exercien els seus serveis en alguns camps d’extermini i camps de treball forçat. Aquesta policia del gueto estava, fins a cert nivell, controlada gairebé autònomament pel Judenrat. Els membres que formaven la “Judendienstordnung” no estaven autoritzats a portar armes, i la seva tasca principal va ser assegurar la deportació dels jueus dels guetos controlats als camps de concentració.
Els seus membres estaven formats principalment per jueus que no havien tingut una activitat rellevant en les comunitat que ara vigilaven (especialment quan les vigilàncies es van incrementar i les deportacions van començar), i per aquells que eren considerats dòcils a l’hora de rebre i acatar les ordres dels soldats alemanys que els controlaven.
l’any 1977 va fundar a la Universitat Jeshiva de Los Angeles (EUA) el Simon Wiesenthal Holocaust Center.
Moisès Bonnín, descendent de jueus mallorquins, és molt contrari al genocidi palestí a Gaza i Cisjordània, i té molt clar que l’acció de Hamás el 7 de octubre de 2023, era conseqüència de la infiltració a les seves files de jueus a les ordres de Benjamin “Mileikowsky” ara “Netanyahu”, que necessitava un pretext per endegar un procés bèl·lic i evitar així ser processat pels tribunals pels seus – presumptes – crims. Això el portava a investigar a l’Institut Vienès Wiesenthal per als Estudis sobre l’Holocaust, els antecedents dels que des del govern d’Israel, pretenen alhora que desfer-se de Palestins ,Libanesos i altres col·lectius, maximitzar els seus comptes corrents.
La seva recerca anava confirmant que efectivament bona part de la classe dominant jueva, havia col·laborat amb el regim nazi.
Esperava poder publicar-ho com més tard als voltants del Nadal d’aquest any 2024.
A primers de novembre, apareixia al Die Presse , una petita nota, en la que s’explicava que s’havia trobat mort al seu apartament Moisès Bonnín, la causa de la mort era – sempre és així – una parada cardíaca.
No s’han trobat les notes dels treballs d’investigació que duia a terme a l’Institut Vienès Wiesenthal per als Estudis sobre l’Holocaust
Difunden una caricatura antisemita de Netanyahu como si fuera Hitler